Denk je te maken te hebben met letselschade na ongeval, bijvoorbeeld na verkeersongeval of een bedrijfsongeval gaat, laat je dan goed adviseren. Letselschade zaken zijn vaak complex en de hoogte schade moeilijk vast te stellen is. Het is verstandig om je dan te kiezen voor goede professionele ondersteuning.
Letselschade na ongeval in verkeer
Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval en zelf gewond raakt, kan je te maken krijgen met letselschade. Wanneer je als gevolg van de opgelopen verwondingen extra kosten moet maken en/of inkomsten mis loopt.
Bij een verkeersongeval kunnen lichamelijke klachten ook een poosje na het ongeluk optreden. Denk hierbij aan de nekklachten door een whiplash. Juist bij deze klachten kan een schadeafhandeling lastig worden.
Bij letselschade na ongeval is het belangrijk dat wordt vastgesteld wie aansprakelijk is voor het verkeersongeval. De aansprakelijke partij zal moeten opdraaien voor de schadevergoeding en de kosten van eventuele juridische ondersteuning. Hierbij moet de emotionele kant van de zaak niet onderschat worden.
Bij een verkeersongeval is het belangrijk om eerst voor de veiligheid van alle betrokken partijen te zorgen. Probeer zo rustig mogelijk te handelen. Zorg dat de noodzakelijke hulpdiensten worden ingeschakeld door bijvoorbeeld 112 te bellen. Indien nodig vraag je een ander om dit te doen.
Wanneer het mogelijk is moet je proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen en vast te leggen. Achterhaal de persoonsgegevens van betrokken partijen en getuigen. En als het mogelijk is moet je zoveel mogelijk fotograferen. Zowel van de plek van het ongeval als de waarneembare schade aan voertuigen en personen.
Ga bij lichamelijke klachten en/of verwondingen zo snel mogelijk naar een huisarts of huisartsenpost.
Na het ongeval moet zo snel mogelijk de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden. Dit kan via een aangetekende brief. Na de aansprakelijkstelling kan over het schadebedrag gesproken worden. Hierbij kan het gaan om de materiële schade en smartengeld.
Op het internet kun je op de sites van de verschillende letselschadeadvocaten lezen hoe je kan handelen na een ongeval.
Het is aan te raden om je bij letselschade zaken te laten bijstaan door een expert. Zijn weten precies hoe ze moeten handelen en kunnen je ook helpen bij het loskrijgen van een voorschot op de schade. Zodat je de eerste kosten al kan betalen.
Onderschat niet de emotionele kant van letselschade na ongeval. Deze zaken hebben vaak een grote impact en kunnen lang duren. Dan wil je niet lastig gevallen worden met verschillende administratieve zaken en/of procedures. Hierbij kunnen de experts je prima helpen.
Letselschade na ongeval op het werk
In Nederland wordt veel aandacht besteed aan veiligheid op het werk. Toch kan niet worden voorkomen dat veel werknemers te maken krijgen met letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval.
Als gevolg van het bedrijfsongeval kan je te maken krijgen met extra kosten en minder inkomen.
De werkgever is meestal aansprakelijk voor de letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Maar wil je als werknemer in aanmerking komen voor een vergoeding voor de letselschade en eventueel smartengeld. Zal de werkgever, opdrachtgever of het uitzendbureau wel aansprakelijk gesteld moeten worden.
Een lastige zaak. Vaak wil je als werknemer geen problemen met je werkgever of opdrachtgever. Bang voor eventuele gevolgen voor de toekomst. Je wilt een goede verstandhouding niet op het spel zetten. Maar dan laat je toch niet lopen waar je recht op hebt?
Dus is het ook bij bedrijfsongevallen belangrijk om direct professionele hulp te vragen. De experts weten hoe ze moeten handelen bij letselschade na ongeval. Hoe ze de werkgever aansprakelijk kunnen stellen zonder dat de werkrelatie teveel op het spel wordt gezet.
Met de ondersteuning van een letselschade expert kun je ook de zakelijke kant van de zaak beter loskoppelen van de emotionele kant.
Wat is een bedrijfsongeval?
Het is niet altijd duidelijk wat precies onder de definitie van Bedrijfsongeval valt. Vaak gaat het om een ongeval op of tijdens het werk. Voorbeelden zijn letselschade die je oploopt als het gevolg van een machine die stuk is of een onveilige werksituatie.
In Nederland wordt veel aandacht besteed aan een veilige werkomgeving. Maar wanneer de marges van de bedrijven onder druk staan wordt soms minder aandacht besteed aan veiligheid. Je moet je als werknemer niet laten dwingen om in een onveilige omgeving te werken. Je bent er altijd zelf nog bij.
De laatste jaren zien we ook een steeds meer werknemers die thuiswerken. Vooral bij “Het Nieuwe Werken” is het onderscheid tussen en werkomgeving of thuisomgeving moeilijk te maken.
Vaak valt letselschade dat is ontstaan tijdens het woon-werk verkeer of bij gebruik van een auto van de werkgever ook onder een bedrijfsongeval.
Afgelopen jaren zijn ondernemingen meer gebruik van Zzp’ers. Maar deze zelfstandige ondernemers kunnen bij een bedrijfsongeval vaak worden gezien als een werknemer. Laat je als Zzp’er goed adviseren in deze zaken.
Letselschade advocaten en bureaus
Op deze site hebben we een overzicht van bekende letselschade advocaten en letselschade experts die werkzaam zijn bij de verschillende letselschade bureaus. Hierbij ook een weergave van de letselschadeadvocaten per regio.
Als de aansprakelijkheid van de letselschade na ongeval duidelijk is, kunnen de experts je aangeven hoe te handelen. Waarbij ook een goed inzicht kan worden gegeven in de eventuele kosten. Als jij de tegenpartij aansprakelijk kan stellen, zal deze alle kosten vergoeden. Maar vraag je advocaat om advies.