Word wegwijs in de spelregels van de letselschadepraktijk Een verkeersongeval, een misdrijf of een ongelukje op het werk; op het moment dat je een ongeval op iemand anders kunt verhalen, krijg je te maken met de letselschadepraktijk. En hoewel jaarlijks honderdduizenden mensen slachtoffer worden van letselschade, zijn de rechten en plichten in het regelingtraject lang niet altijd duidelijk. Wat gebeurde er bijvoorbeeld na de vuurwerkramp in Enschede, de aanslag op zwarte Koninginnedag of de schietpartij in Alphen aan den Rijn met de slachtoffers? Maar nog belangrijker: hoe zou jij moeten handelen als je onverhoopt met letselschade te maken krijgt?
In Letselschade voor Dummies geeft auteur Nino Pennino op heldere wijze antwoord op deze en andere veelvoorkomende vragen over de letselschadepraktijk. Je leert wat letselschade is, wanneer je recht hebt op schadevergoeding en hoeveel, met wie je in een letselschadezaak te maken krijgt en hoe je de zaak onderbouwt. Ook is er aandacht voor jouw persoonlijke standpunt in een zaak en lees je welke kritische vragen je kunt stellen en hoe je voor jezelf kunt opkomen. Door het hele boek legt Nino sterke nadruk op een respectvolle en zorgvuldige afwikkeling van je zaak. Hij beseft dat het moeilijk kan zijn om je letsel te accepteren en weet vanuit zijn ervaring als letselschadeadvocaat hoe belangrijk het is om erkenning voor je zaak te krijgen. Het boek is geschreven naar de laatste ontwikkelingen in de letselschadepraktijk. Zo worden zaken als de Wet Deelgeschilprocedure, het in 2010 afgewezen wetsvoorstel affectieschade en de Gedragscode Behandeling Letselschade besproken.
Hierover lees je meer: Aansprakelijkheid in verschillende situaties | Weet wanneer je recht hebt op schadevergoeding en hoe je de omvang berekent | Je persoonlijke recht op smartengeld | Het traject van schaderegeling en de partijen met wie je te maken krijgt | En meer… (Bron: Persbericht Letselschade voor Dummies)